HARDCORE PARKOUR

Parkour stamt af van een ontsnappingstechniek uit de Vietnamoorlog. Het was een methode van de Franse marineofficier Georges Hébert om zijn rekruten zo te trainen dat ze op elke situatie voorbereid waren. Een van Héberts rekruten was de Franse turner Raymond Belle. Deze legde zich ook na de oorlog toe op het zichzelf zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek verplaatsen.

 
David Belle, Raymonds zoon, nam de interesse van zijn vader over. Op vijftienjarige leeftijd bedwong hij vele obstakels in de omgeving van Lisses. Later werd hij daarin gevolgd door mensen als Sébastien Foucan (bekend als oprichter van free running). Een avontuurlijk spelletje tussen vrienden groeide uit tot een ware discipline. David Belles vriendengroep richtte een groep op: Yamakasi. Later werd de groep opgesplitst en gingen David Belle en Sébastien Foucan hun eigen weg. Nu bestaat er nog steeds een soortgelijke groep met de ex-Yamakasi-leden genaamd Majestic Force.
In dit lesuur worden geen flips of complexe sier oefeningen getraind. Deze les is bedoeld voor alleen puur weg zo snel mogelijk van A naar B te komen. We training hier techniek, kracht en explosiviteit. Deze les is bedoeld om je fysiek zoal technisch beter te maken! 
Iedereen is altijd welkom voor een gratis proefles! Selecteer hier onder de les gebaseerd op leeftijd om zo bij het juiste rooster te komen!

Impressie: parkour

Bekijk hier ons lesaanbod voor Harcore Parkour

13+

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
Urban Hole Den Helder

© 2019 by URBAN HOLE ACADEMY DEN HELDER. Designed by Puk Dieleman