Urban Hole Den Helder

© 2019 by URBAN HOLE ACADEMY DEN HELDER. Designed by Puk Dieleman

ART OF MOTION THE BEGINNING

October 24, 2016

 

 Red Bull Art of Motion ook wel AOM, hoe is het allemaal begonnen en waar worden deze wedstrijden gehouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Waar is het allemaal begonnen ?

Het is allemaal begonnen in Oktober 2007 in Oosterijk, na de eerste keer ging AOM toerde de competitie de hele wereld over! In vele steden en landen is deze wedstrijd georganiseerd en zelfs meerdere keren per jaar!

 

 

 

In 2011 heeft de atleet Ryan Doyle een mooie plek in Griekenland gevonden genaamd Santorini, het is een klein eiland gelegen in de zee van Kreta!

 

Nadat dat hij deze droom locatie had gevonden is die in contact gekomen met het bestuur van Red Bull AOM en sinds dien is het al 6 jaar op Santorini!

 

We hebben het nu gehad over waar het is gegeven en wie er gewonnen hebben, maar wat is AOM eigenlijk.

 

AOM is een een wedstrijd op wereld niveau waar je 90 seconde krijgt om je beste tricks en flow te laten zien, tijdens de uitvoering worden er op meerdere dingen gelet, zoals:

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan je eigenlijk mee doen met AOM? Er zijn meerdere mogelijkheden om je te kunnen kwalificeren voor de wedstrijd je kan een online filmpje sturen en dan word je beoordeeld op je filmpje en op basis van je niveau. Als je het voorgaande jaar in de finale ben gekomen van AOM dan ben je meteen al gekwalificeerd voor het volgende jaar. Ook bestaat er nog zoiets als een onsite kwalifier waar je als atleet heen kunt gaan om voor een plekje in het main event te strijden. 

 

Basis freerunnen in santorini?

 

 

 

AOM 2016

 

Dit jaar was er iets heel speciaals gebeurd er is voor het eerst in de geschiedenis van AOM een Nederlander eerste geworden, zijn naam is Bart van der Linden en wij zijn natuurlijk heel erg trots op hem voor het winnen van AOM.

 

Bekijk hieronder de highlights van 2016

 

Bekijk hier foto's van AOM 2016