ART OF MOTION THE BEGINNING


Red Bull Art of Motion ook wel AOM, hoe is het allemaal begonnen en waar worden deze wedstrijden gehouden.

Waar is het allemaal begonnen ?

Het is allemaal begonnen in Oktober 2007 in Oosterijk, na de eerste keer ging AOM toerde de competitie de hele wereld over! In vele steden en landen is deze wedstrijd georganiseerd en zelfs meerdere keren per jaar!

In 2011 heeft de atleet Ryan Doyle een mooie plek in Griekenland gevonden genaamd Santorini, het is een klein eiland gelegen in de zee van Kreta!

Nadat dat hij deze droom locatie had gevonden is die in contact gekomen met het bestuur van Red Bull AOM en sinds dien is het al 6 jaar op Santorini!

We hebben het nu gehad over waar het is gegeven en wie er gewonnen hebben, maar wat is AOM eigenlijk.

AOM is een een wedstrijd op wereld niveau waar je 90 seconde krijgt om je beste tricks en flow te laten zien, tijdens de uitvoering worden er op meerdere dingen gelet, zoals:

Hoe kan je eigenlijk mee doen met AOM? Er zijn meerdere mogelijkheden om je te kunnen kwalificeren voor de wedstrijd je kan een online filmpje sturen en dan word je beoordeeld op je filmpje en op basis van je niveau. Als je het voorgaande jaar in de finale ben gekomen van AOM dan ben je meteen al gekwalificeerd voor het volgende jaar. Ook bestaat er nog zoiets als een onsite kwalifier waar je als atleet heen kunt gaan om voor een plekje in het main event te strijden.

Basis freerunnen in santorini?

AOM 2016

Dit jaar was er iets heel speciaals gebeurd er is voor het eerst in de geschiedenis van AOM een Nederlander eerste geworden, zijn naam is Bart van der Linden en wij zijn natuurlijk heel erg trots op hem voor het winnen van AOM.

Bekijk hieronder de highlights van 2016

Bekijk hier foto's van AOM 2016

Top Athletes

In de Freerun community zijn er een paar Freerunners die uitblinken en die door hun manier van uitvoeringen of bewegingen een naam voor hun zelf gemaakt hebben een van de mensen is Pavel Petkuns ook wel Pasha genoemd! Hoewel pasha heel erg goed is en meerdere keren AOM gewonnen heeft, zat het er dit jaar niet helemaal in. Pasha had het erover dat hij niet veel tijd had om te trainen omdat hij bezig was met een geheim project waar hij niet veel over kon vertellen. Door het te weinig tijd hebben om te trainen was zijn run niet goed genoeg voor de finale jammer genoeg.

Nog een andere atleet die uitblinkt is dimitris dk kyrsanidis een lokale jongen uit Santorini die twee jaar achter elkaar AOM gewonnen heeft alleen jammer genoeg dit jaar niet door naar de finale ging nadat hij had verloren met maar een punt achterstand.

Red Bull Athletes

Dimitris Kyrsanidis ook wel DK genoemd, is een van de 5 atleten die ook worden gesponsord hij staat bekend om heel veel power moves achter elkaar tijdens wedstrijden en blijft ook altijd in beweging en stopt zijn flow niet.

Jason Paul is ook een van de 5 atleten die gesponsord word door Red Bull, Jason heeft drie keer AOM gewonnen en hij reist over de hele wereld en ontdekt plekken waar hij vervolgens Freerun en Parkour uitvoert. Jason raakte gefascineerd van Freerun door een vriend die hem toen ooit een een documantaire liet zien over Parkour sinds die tijd doet Jason niets anders.

Een andere atleet die bij Red Bull zit is Ryan Doyle de man die ook santorini had gevonden en die twee keer AOM heeft gewonnen, Ryan heeft een zwarte band in Kuk-Sool-Won en daarna kwam hij pas achter Freerun. Door de vechtsport en zijn origineel denken heeft hij drie jaar achter elkaar National Tricking Championships gewonnen.

Abudi Alsagoff zit ook bij Red Bull en is geboren in maleisie en is een profesionele freerunner sinds 2005, hij is bekend om vertraging in zijn salto's en tricks uitvoeren in krappe plekken. In 2015 beklom Abudi het hoogste woongebouw in de wereld en deed op de top een human flag.

Een andere Atleet die bij Red Bull zit is pavel petkuns ook wel pasha, pasha staat bekend voor zijn tricks die hij op de raarste manier uitvoert en dingen laat zien die andere mensen nog nooit hebben gedaan. Pasha heeft 3 keer achter elkaar AOM gewonnen een keer in 2011 en twee keer in 2012.

De laatste Freerun atleet bij Red Bull is Mohammad Al Attar of hoe zijn vrienden hem noemen Double Trouble, Hij staat bekend voor zijn short cuts of makkelijker gezegt korte routes dus zo snel mogelijk van A naar B zien te komen. Hij begon als professioneel Freerunner in Juni 2006, en won in 2010 Red Bull Urban Jump.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
Urban Hole Den Helder

© 2019 by URBAN HOLE ACADEMY DEN HELDER. Designed by Puk Dieleman